Zilele „Petre Andrei" la Iași. 27 mai - 30 iunie, 2006 - Tompea, Anca; Stănescu, Simona (Calitatea Vieții, 2007)
Programul Zilelor „Petre Andrei” continuă cu a XIV-a ediţie. Ca în fiecare an, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, Facultatea de Psihologie, Asistenţă Socială, Sociologie organizează manifestări ample dedicate comemorării vieţii şi activităţii ştiinţifice a savantului ieşean Petre Andrei. În spiritul activismului social şi preocupării pentru dezvoltare socială durabilă a societăţii româneşti exemplificat de marele profesor şi om politic, activităţile desfăşurate (workshop-uri, mese rotunde, simpozioane, training-uri, sesiuni de comunicări ştiinţifice, manifestări studenţeşti) au încercat să răspundă nevoilor sociale actuale, invitând la dezbateri şi constituirea unor grupuri de lucru formate din experţi, reprezentanţi ai unor organizaţii şi studenţi.